Örtpluggplantor

Ängsarter för alla förhållanden
Du kan enkelt komponera din ängsyta med örtpluggplantor av svenska ängsarter. Det finns en stor mängd olika arter att välja bland för exempelvis torra, normalfuktiga och fuktiga ytor. Om man jämför med en sådd ängsyta, så är fördelen att med örtpluggplantor kan man exakt kontrollera artvalet samtidigt som första årets blomning blir rikligare.
Det är vanligt att plantering av örtpluggplantor kombineras med sådd av ängsfrö.

Örtpluggplantor
Varje brätte innehåller 40 stycken plantor

Låt en del av miljön bli en vild och naturlig äng
Veg Tech har skandinaviens största odlingar av blommor och örter från det vilda. Med örtpluggplantor kan du skapa, naturåterskapa eller bevara naturliga miljöer.

Våra örtpluggplantor baseras av högklassigt svenskt frömaterial och därmed anpassade för våra nordiska klimatförhållanden. Ängen ger en rik och fin blomning under lång tid av året med ett minimum av arbetsinsats.

Vegetation inom tätbebyggt område lockar till sig ett varierat djurliv exempelvis fjärilar och humlor.

Kombinera ängsfrö med örtpluggplantor
Om man jämför med en sådd yta så är fördelen med örtpluggplantor att man exakt kan kontrollera artvalet samtidigt som första årets blomning blir rikligare. Det är vanligt att plantering av örtpluggplantor

Tips & fakta

Veg Tech tips Bästa resultat får man på näringsfattiga jordar som är fria från fleråriga rotogräs som exempelvis kvickrot och åkertistel.
Veg Tech tips Bästa planteringstiden är under april-oktober.
Veg Tech tips Plantera rationellt med Veg Techs Planteringssystem, finns att köpa. 
Veg Tech tips Ytan bör slås en gång per år i slutet av augusti månad.
Veg Tech tips Plantorna levereras i krukset om 40 plantor med krukvolym 93 cm³ per planta. kombineras med sådd av ängsfrö.

ängsyta med plantor från Veg Tech
Stödplantering med örtplugg på ängsyta. Växjö

Kontakta en säljare nära dig »

Bläddra i katalogen »

pdf Plantsortiment »
pdf Planteringssystem »

 

Äng med örtplugg
Vacker och fin äng tre år efter sådd

Produkten är bedömd av:

Byggvarubedömd

 

Till toppen
Under 30 år har vi hjälpt våra kunder att skapa grönare och mer naturliga omgivningar för den framtida gröna staden. Vi har odlat och utvecklat olika vegetationssystem och är idag ledande leverantör till byggföretag, fastighetsägare och offentlig sektor. Med ett brett sortiment av högklassiga växtprodukter inom exempelvis gröna tak, fasadgrönska, gröna innergårdar och vattenrening förser vi kunder i hela Norden.