Vintergröna

Vintergröna är vintergrön där de små gröna bladen täcker ytan bra. En krypande marktäckare med ljusblåa blommor. En härdig art som blommar tidigt på våren och sparsamt under hela sommaren.

Vinca minor
vintergröna


Vintergröna som marktäckareProduktfakta
Zon: B
Läge: Halvskugga - skugga
Höjd: 10-15 cm
Mått: 0,4 × 1,25 m
Blomning: Försommar


 

Zonangivelser enligt Riksförbundet Svensk Trädgårds zonkarta eller bokstavsbeteckning efter Perennboken (red. Görling, K):

B = Perenn som kan odlas över hela landet. Kräver för god övervintring och utveckling en skyddad och dränerad växtplats.

C = Perenn som kan odlas i stora delar av landet. Kräver för god övervintring och utveckling en skyddad och dränerad växtplats. Hit hör även arter med sen blomning.

Till toppen
Under 30 år har vi hjälpt våra kunder att skapa grönare och mer naturliga omgivningar för den framtida gröna staden. Vi har odlat och utvecklat olika vegetationssystem och är idag ledande leverantör till byggföretag, fastighetsägare och offentlig sektor. Med ett brett sortiment av högklassiga växtprodukter inom exempelvis gröna tak, fasadgrönska, gröna innergårdar och vattenrening förser vi kunder i hela Norden.