Trädplantering - Duckbill

Dags att plantera träd?
Att plantera träd med Duckbill® bygger på stabiliserande delar monterade i jorden under trädgropen istället för störar ovan markytan.

Rotklumpen förankras med en sele som fästs i tre jordankare neddrivna i jorden under trädgropen. Systemet klarar att förankra träd med stamomfång upp till 70/75 mm. Alternativt finns även förankring med vajer från krona till mark. Andra användningsområde för Duckbill® kan även användas för förankring och stöldskydd av parkbänkar och annat dyrbart material i offentliga miljöer.

Bild på produkten:
Duckbill produkterDrivstål
Ett set består av tre ankare och ett spännband.
Ankarna drivs ned av enkelt av ett drivstål.

Fördelar med Duckbill®

d Inga delar ovan mark
d Enkel och snabb montering 
d Trädet står säkert på plats
d Ingen tillsyn eller justering i efterhand behövs 
d Systemet kan användas i alla anläggningsjordar.
d Ingen skog av stödkäppar.
d Trädens naturliga rottillväxt stimuleras bättre.
d Mindre vandaliseringsrisk eftersom träden blir svårare att bryta av.
Inga stolpar och uppbindningar kan vandaliseras.

Så tycker Stadsträdgårdsmästare Stefan


Stefan LagerqvistAtt förankra träd med Duckbill är en smidig, snabb och enkel metod. Trädplanteringen ger ett intryck av ett färdigt resultat då inga traditionella trädstöd behövs. På den här förskolan efterfrågades mer skugga och därför har vi planterat ett 10-tal träd strl. 20/25 på lekgården.

Stefan Lagerqvist, Stadsträdgårdsmästare Sävsjö kommun
Projekt: Spångens förskola i Sävsjö
Film om Duckbill: Se hur det kan gå till »


Till toppen
Under 30 år har vi hjälpt våra kunder att skapa grönare och mer naturliga omgivningar för den framtida gröna staden. Vi har odlat och utvecklat olika vegetationssystem och är idag ledande leverantör till byggföretag, fastighetsägare och offentlig sektor. Med ett brett sortiment av högklassiga växtprodukter inom exempelvis gröna tak, fasadgrönska, gröna innergårdar och vattenrening förser vi kunder i hela Norden.