29-30 november

Vi Àr pÄ resande fot och telefonvÀxeln Àr stÀngd.
VÀlkommen pÄ fredag 1 december.
Simon Thuresson pÄ Veg Tech
Möt Simon 📣

Möt Simon 📣

Simon Ă€r vĂ„r yngsta kollega pĂ„ företaget. Han började sommarjobba redan som 16 Ă„ring ute pĂ„ sedum – och Ă€ngsodlingarna. Under gymnasiet i Ingelstad gick Simon ett program med inriktning lantbruk/entreprenad. I utbildningen ingick en mĂ€ngd olika körkort för hjullastare, grĂ€vmaskin och truck som passade mycket bra nĂ€r Simon blev anstĂ€lld direkt efter studenten för snart fyra Ă„r sedan.

Vad gjorde att du började pÄ Veg Tech?
Jag Ă€r uppvĂ€xt i nĂ€romrĂ„det och det var faktiskt min pappa som kĂ€nde till Veg Tech och tipsade mig nĂ€r jag var tonĂ„ring och tyckte det var dags för mig att börja sommarjobba. Det Ă€r jag vĂ€ldigt glad för idag, sĂ„ tack för  tipset! 😀 Veg Tech har mĂ„nga specialmaskiner och det var ocksĂ„ mycket lockande att fĂ„ arbeta med och vara en del av.

Vad Àr det bÀsta med att jobba pÄ Veg Tech?
Det Ă€r helt klart detta gĂ€ng som jobbar hĂ€r i Elnaryd,  Jag gillar Ă€ven att det Ă€r olika arbetsuppgifter under sommar- och vintersĂ€song. Nu pĂ„ vintern jobbar och klurar vi inomhus med att bygga och serva  maskiner som ska vara i bĂ€sta skick nĂ€r sĂ€songen börjar. I mitten av mars kör vi gĂ„ng igen och dĂ„ Ă€r det utomhusjobb som gĂ€ller, det gillar jag.

NÄgot jag lÀrt mig
Jag har lÀrt mig massor hÀr. SÀrskilt om vÄr odling och om vÀxterna. Att det vi odlar pÄ fÀlten gör nytta i vÄra stÀder med dagvattenhantering och vattenhÄllning. Detta visste jag inget om nÀr jag började hÀr. Sen har jag fÄtt Ànnu mer maskinkunskap och erfarenhet kring det tekniska. Jag lÀr mig nÄgot nytt nÀstan varje dag.

Fem snabba:
”Rock” eller jazz
Supersnabb eller â€Superstark”
”Hus pĂ„ landet” eller lĂ€genhet i stan
Datorspel eller â€Renovera huset”
”Sedummatta” eller Ängsmatta

Stort tack Simon för att vi fick möta dig. Vi Ă€r glada och tacksamma som har dig som kollega. 👍