Huvudkontor Veg Tech
Om oss

Om oss

I 35 år har vi odlat, utvecklat och levererat växtsystem för att skapa gröna miljöer och stadsgrönska i hela Norden.

Vi har ett brett sortiment med allt från plantor och fröer till prefabricerade vegetationsmattor. Veg Tech erbjuder kompletta och säkra systemlösningar för gröna tak och takträdgårdar, taklandskap, fasadgrönska, erosionsskydd och vattenrening mm. Den största delen av växtproduktionen sker i egna odlingar i Småland med svenska arter. Vi samarbetar med ett antal externa leverantörer som förser oss med högklassiga produkter.

  • Huvudkontoret är placerat i Vislanda och vi omsätter ca 173 Mkr.
  • Vi är idag ett 65-tal engagerade medarbetare.
  • Vi har dotterbolag i Danmark och Norge samt ett systerföretag i Finland.
  • Sedan juli 2018 ingår Veg Tech i koncernen Nordic Waterproofing.
  • 1 januari 2022 gick Veg Tech och Urban Green samman. Syftet med fusionen är att skapa synergieffekter och utveckla det gemensamma gröna erbjudandet för grönskande städer.


Historia

När företaget grundades 1987 började odlingarna på en liten familjegård utanför Vislanda. Så såddes fröet till Veg Tech. Ett frö som snart grodde, slog rot, växte och grenade ut sig. Vi säljer inte bara växter och system utan har utvecklats till ett välmående och prunkande växthus för både människor, idéer och gröna miljöer.


Se vår härliga film, mycket nöje!

Veg Tech odlar svenska växter och örter från den vilda floran. De ser du i vägkanter, ängsytor, bostadsområden, vattenmiljöer.
Veg Tech på mässa
Simon Thuresson på Veg Tech