Mikael - Teknisk säljare

Mikael på Veg TechMikael Jacobsson

Ålder: 35

Min roll på Veg Tech
Teknisk säljare inom tak och fasad i södra Sverige.

Anställd sedan:
Våren 2010

Vad lockade dej att börja arbeta på Veg Tech?
Definitivt var det produktsortimentet med det levande materialet som Veg Tech erbjuder. Ett nytt kontor höll på att startas upp med en satsning på etablering i Stockholm. Jag bodde på söder vid den tiden så kontorets placering och att få vara en del av den resan var också lockande och spännande.

Vilka är de största utmaningarna på Veg Tech?
Den största utmaningen är att vi jobbar säsongsanpassat där mycket ska klaffa med alla leveranser som sker intensivt från vår till höst. Det är viktigt att våra kunder känner trygghet med köp och leverans.

Vad bidrar du med på Veg Tech?
Min erfarenhet och stora kunskap inom området. Jag stöttar våra nya säljare inom mitt område med hur vi arbetar med försäljningen på Veg Tech.

Hur skulle du beskriva atmosfären?
På Veg Tech kan man resonera med alla på de olika avdelningarna. Du arbetar fritt under ansvar och styr upp ditt arbete och din arbetsdag.

Hur kom du i kontakt med Veg Tech?
Jag tittade av en ren slump i tidningen "Södermalmsnytt" där Veg Tech hade en annons att de sökte en säljare. Jag hade aldrig hört talas av varken företaget eller visste vad sedum var innan.

helikopterAnekdot/speciellt projekt
Ett minne var när vi flög in ett 100-tal pall med sedummattor till Huddinge sjukhus med helikopter. Det var så långt in mellan husen att man inte kunde använda en kran. Detta var 2012 och jag var med och dokumenterade allt.

Ett annat spännande projekt var när vi skulle lägga sedumtak på Klaraporten i Stockholm. Det var natt, det var snöstorm och gatan mitt emot T-centralen spärrades av för att vi skulle kunna lyfta upp pallarna med sedummattor för att montera sedumtak. Då var vi inte så kaxiga. Taket är dock kanonfint idag!

Mina fritidsintressen:
Att vara ute med båten en varm sommardag vid Sveriges längsta sandstrand, så klart är det på västkusten i Sverige!

Till toppen
Under 30 år har vi hjälpt våra kunder att skapa grönare och mer naturliga omgivningar för den framtida gröna staden. Vi har odlat och utvecklat olika vegetationssystem och är idag ledande leverantör till byggföretag, fastighetsägare och offentlig sektor. Med ett brett sortiment av högklassiga växtprodukter inom exempelvis gröna tak, fasadgrönska, gröna innergårdar och vattenrening förser vi kunder i hela Norden.