Nome - Produktion Elnaryd

Nome på Veg Tech

Nome Palmqvist

Ålder: 23

Min roll på Veg Tech
Jag är anställd i produktionen som mekaniker och maskinförare i Elnaryd.

Anställd sedan:
2014. Jag börjar på min 4:de säsong.

Vad lockade dej att börja arbeta på Veg Tech?
Jag tycker om att jobba utomhus och att köra maskiner, det är fritt och roligt. Arbetet har två olika säsonger vilket gör att det blir två olika arbeten. Vi reparerar och utvecklar maskiner under vintern och är ute och odlar och skördar på sommaren.

Vilka är de största utmaningarna på Veg Tech?
Under sommarsäsongen är tempot högt då många m² sedum- och ängsmattor ska levereras. Då är det viktigt att man har satt ihop maskinera väl under vintern så man minimerar stillestånden. Men vi är ett bra och tajt team som hjälper varandra när det behövs så vi brukar lösa det mesta.

Vad bidrar du med på Veg Tech?
Jag kan helheten och är allsidig vilket gör att jag kan hjälpa till där det behövs. Min verkstadskompetens har varit till stor fördel både under och efter säsong.

Hur skulle du beskriva atmosfären?
I vårt lag hjälps vi åt och ser till att alla har det bra. Vi har en bra fördelning på arbetsuppgifterna i den mån det går.

Hur kom du i kontakt med Veg Tech?
En av mina kompisar köpte en traktor av Christina som arbetar här på Veg Tech. Jag var med under köpet och när vi pratat en stund så frågade hon om vi hade arbete och på den vägen är det.

Mina fritidsintressen:
Jag åker gärna ut på sjön och provar på fiskelyckan. Jag har jägarexamen sedan jag var femton år och gillar att åka hem till föräldrahemmet och ge mig ut och jaga med syskon och familj. Varje år är jag och kompisgänget i alperna/fjällen för en härlig skidvecka.

Till toppen
Under 30 år har vi hjälpt våra kunder att skapa grönare och mer naturliga omgivningar för den framtida gröna staden. Vi har odlat och utvecklat olika vegetationssystem och är idag ledande leverantör till byggföretag, fastighetsägare och offentlig sektor. Med ett brett sortiment av högklassiga växtprodukter inom exempelvis gröna tak, fasadgrönska, gröna innergårdar och vattenrening förser vi kunder i hela Norden.