Sedum-ört-gräsmatta

Egna odlingar i Småland
Veg Tech odlar prefabricerade mattor med en blandad vegetation av sedum, örter och gräs. Mattan baseras på en stomme av fiberduk med ett integrerat slingnät av nylon enligt system Xeroflor®. Stommen är perforerad med små hål för att optimera luftgenomsläppligheten och på så sätt göra uppbyggnaden mer motståndskraftig mot vindlaster.Mattan innehåller ca 30 mm mineraljordsblandning. 

Örterna utgörs av exempelvis: prästkrage, sand- och backnejlika, liten blåklocka, gulmåra, rölleka, axveronika och gråfibbla. De torktåliga gräsen är exempelvis fårsvingel, fjällgröe, borsttåtel och berggröe.

Produktfakta

Tjocklek: 30 mm
Mått: 1 x 0,8 m
Leverans: Lastade på EUR-pall ca 25 st mattor/pall

Sedum ört gräsmatta
Till toppen
Under 30 år har vi hjälpt våra kunder att skapa grönare och mer naturliga omgivningar för den framtida gröna staden. Vi har odlat och utvecklat olika vegetationssystem och är idag ledande leverantör till byggföretag, fastighetsägare och offentlig sektor. Med ett brett sortiment av högklassiga växtprodukter inom exempelvis gröna tak, fasadgrönska, gröna innergårdar och vattenrening förser vi kunder i hela Norden.