Kantavslut

Vid takfoten, takets nederkant avslutas vegetationen med ett kantavslut.
Kantavslutet ger ett distinkt avslut och skyddar den yttersta kanten av växtligheten. Den utgörs av en vinklad plåt och i vinkeln finns utstansade hål där överskottsvattnet från takytan kan rinna av taket.

kantavslut till sedumtakKantavslut kan även användas vid takets gavlar om takkonstruktionen saknar vindskivekonstruktion eller sarg. I dessa fall används kantavslut utan dräneringshål eftersom man inte vill ha något avrinnande vatten från dessa sidor av taket. På låglutande tak med invändig avvattning finns vanligtvis sarger runt om takytan och i dessa fall behövs således inget kantavslut.

Kantavsluten tillverkas i rostfritt stål.

Produktfakta

Beteckning: KA120EK
Höjd (mm): 120
Längd (mm): 2000
Dekorlist av oljad ek: ja
Används vid system: Torräng för tak

Kontakta en säljare nära dig »

Bläddra i katalogen »

            

kantavslut till naturtak

pdf Montering kantavslut »

 
Produkten är bedömd av:

Byggvarubedömd

Till toppen
Under 30 år har vi hjälpt våra kunder att skapa grönare och mer naturliga omgivningar för den framtida gröna staden. Vi har odlat och utvecklat olika vegetationssystem och är idag ledande leverantör till byggföretag, fastighetsägare och offentlig sektor. Med ett brett sortiment av högklassiga växtprodukter inom exempelvis gröna tak, fasadgrönska, gröna innergårdar och vattenrening förser vi kunder i hela Norden.