Tätskikt

Innan takvegetationen monteras skall tätskiktet vara besiktigat och godkänt. 
Din tätskiktsentreprenör kan ge dig råd vid val av tätskikt.

Vi levererar och monterar allt ovan godkänt tätskikt.

Takvegetation och andra vegetationsuppbyggnader på tak, gårdar, bjälklag och terrasser skall monteras på godkända tätskikt. I Sverige används exempelvis P-märkning som ett kvalitetsmått för olika byggmateriel, däribland tätskikt för tak- och bjälklagsytor.

papp till sedumtak

Tätskiktet kan exempelvis utgöras av olika system för tätskiktsmattor (i vardagligt tal ofta "papptak") eller takdukar. Observera att enbart sk. underlagspapp INTE utgör att fullgott tätskikt under takvegetationen.

Uppbyggnader av Torräng för tak, Hydropack, Gröna innergårdar eller Biotoptak behöver ett rotsäkert tätskiktssystem eller Veg Techs separata rotskyddsfolie WSB 80.

 


Kontakta en säljare nära dig »

Bläddra i katalogen »

 

Exempel på leverantörer som tillhandahåller högkvalitativa tätskiktssystem:

Takcentrum

Icopal

MATAKI

Sarnafil tätskiktsleverantör

Protan

DERBIGUM

Trebolit

Soprema

Renolit

 


Till toppen
Under 30 år har vi hjälpt våra kunder att skapa grönare och mer naturliga omgivningar för den framtida gröna staden. Vi har odlat och utvecklat olika vegetationssystem och är idag ledande leverantör till byggföretag, fastighetsägare och offentlig sektor. Med ett brett sortiment av högklassiga växtprodukter inom exempelvis gröna tak, fasadgrönska, gröna innergårdar och vattenrening förser vi kunder i hela Norden.