Naturmarker & ängar

FÄRDIG ÄNGSMATTA
Ängar i staden

Ängar i staden! I juni 2016 anlades färdig ängsmatta i en slänt vid Smålandsmuseum i Växjö. Ett år efter blommar ängen artrikt och vackert.

PLUGGPLANTOR
Plantera äng med plantor
Pluggplantering i Helsingborg juni 2016. Vid en hårt trafikerad korsning i Helsingborg planterades flera arter pluggplantor för att att skapa ängsytor. Mindre underhåll och blomstrande vackert. Foto till höger är från juni 2017.

ÄNGSFRÖ
Ängar i olika miljöer

Torräng anlagd med ängsfrö. Bild till höger är tagen 8 år efter anläggning.

PLUGGPLANTOR

Äng i bostadsområde
Pluggplantor är stödplanterade för rikare blomning i ett bostadsområde i Växjö. Bilden till höger visar ett år efter.

ÄNGSMATTA

Ängar i slänter

Veg Tech anlade färdiga ängsmattor i branta slänter utmed den hårt trafikerade miljön vid Norra länken i Stockholmsområdet. Ängsmattan är odlad i kokosfiber som gör den extra motståndskraftig mot erosion. Foto till höger är tre år efter etablering.

PERENNMATTA
Perennmatta skyddar din slänt

När den nya riksvägen mellan Motala och Mjölby byggdes satsade kommunen på en ombyggnad av nuvarande genomfart för en grönare och trevligare innerstadsmiljö.

Till toppen
Under 30 år har vi hjälpt våra kunder att skapa grönare och mer naturliga omgivningar för den framtida gröna staden. Vi har odlat och utvecklat olika vegetationssystem och är idag ledande leverantör till byggföretag, fastighetsägare och offentlig sektor. Med ett brett sortiment av högklassiga växtprodukter inom exempelvis gröna tak, fasadgrönska, gröna innergårdar och vattenrening förser vi kunder i hela Norden.