Maxipluggplantor - vattenväxter

Maxipluggplantan är odlad i kokosfiber. Detta minskar risken för alger i dammen eftersom onödig tillförsel av jord innebär ett överflödigt tillskott av näring. Plantans storlek och välutvecklade rotsystem gör att den kan planteras genom att kilas ned mellan stenar och grov makadam. Den tål även att planteras i strandpartier med måttlig vågpåverkan och vid svagt strömmande vatten. Det finns många arter att välja bland och växterna har svenskt ursprung som passar naturligt in i de flesta miljöer. Plantering av vattenväxter kan göras under perioden april-oktober i södra Sverige och mellan maj - september i norra Sverige.  

vattenväxter, maxipluggplantor


Att tänka på: Plantorna planteras på rätt nivå i förhållande till medelvattennivån.
De stora maxipluggplantorna är väl rustade för tuffa förhållanden och klarar en kort period med uttorkning eller för högt vattentillstånd, en mindre planta har svårare att klara en period av uttorkning.

Produktfakta


- Rotvolym på 1-1,3 liter.
- Det finns många arter att välja bland.
- Ett brätte innehåller 6 st/plantor.
- Rotsystemet är 20 cm djupt och 12 cm i diameter

Vattenväxter kilade mellan stenar i dagvattendamm

Maxipluggplantan - vattenväxten kilas fast mellan stenarna i dagvattendammen i Växjö.

 

Inspireras av olika projekt och systemlösningar »
 

Kontakta en säljare nära dig »

Bläddra i katalogen » 

6 stycken plantor/brätte

Produktinformation (komplett) »
Planteringsanvisning »


De stora maxipluggplantorna har ett välutvecklat rotsystem och klarar sig en kortare period av uttorkning. En mindre pluggplanta skulle sannolikt inte överleva en kortare period med uttorkning eller för högt vattenstånd.